Close
Close

Brak produktów w koszyku.

Przepis na blok czekoladowy

Przepis na blok czekoladowy

Prosty, łatwy przepis na blok czekoladowy. Idealny na zbliżające się święta wielkanocne.

Potrzebujesz tylko:

  • pół szklanki mleka
  • pół szklanki cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 250g masła
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • herbatniki i rodzynki

Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mleko, cukier i kakao, mieszamy podgrzewając. Następnie zdejmujemy z ognia dodajemy mleko w proszku i bardzo energicznie mieszamy powstałą masę.

Ja zazwyczaj przerzucam ja do formy wyłożonej papierem do pieczenia, następnie wbijam w nią herbatniki i rodzynki. Zostawiam na noc w lodówce. Dekoruje świątecznymi jajeczkami. Listki mięty wrzucam chwilę przed podaniem. To wszystko!

 

 

Close