Close
Close

Brak produktów w koszyku.

Dlaczego by nie skorzystać z darów lasu? ;)

Dlaczego by nie skorzystać z darów lasu? ;)

[fb_button]

Jagodzianki to o nich mowa – farbują usta, zęby, ubrania i… kupę. Piekę ogromne ilości wtedy, gdy teściowa podrzuci kilogram jagód. Nigdy nie doceniałam darów lata tak jak teraz. Teraz gdy mam dzieci wszystko w moim życiu jest inaczej. Całe życie jest inaczej. Nawet te jagodzianki smakują inaczej

pół kostki drożdży,

pół szklanki cukru,

3 szklanki mąki,

szczypta soli,

1 szklanka mleka,

1 jajko

Z mleka, drożdży i cukru robię rozczyn, dodaję mąkę i jajko, jeśli trzeba podsypuję cukrem. Ugniatam jagodzianki, tak by jagód było zawsze najwięcej. Piekę 19 minut w piekarniku 180st

FG6A9720 FG6A9724 FG6A9710 FG6A9718 FG6A9719

 

Close