bez-nazwy-11-792x414-2
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Dlaczego by nie skorzystać z darów lasu? ;)

Jagodzianki to o nich mowa – farbują usta, zęby, ubrania i… kupę. Piekę ogromne ilości wtedy, gdy teściowa podrzuci kilogram jagód. Nigdy nie doceniałam darów lata tak jak teraz. Teraz gdy mam dzieci wszystko w moim życiu jest inaczej. Całe życie jest inaczej. Nawet te jagodzianki smakują inaczej

pół kostki drożdży,

pół szklanki cukru,

3 szklanki mąki,

szczypta soli,

1 szklanka mleka,

1 jajko

Z mleka, drożdży i cukru robię rozczyn, dodaję mąkę i jajko, jeśli trzeba podsypuję cukrem. Ugniatam jagodzianki, tak by jagód było zawsze najwięcej. Piekę 19 minut w piekarniku 180st

FG6A9720 FG6A9724 FG6A9710 FG6A9718 FG6A9719

 

XOXO
signature
comments [ 8 ]
share
No tags 0
8 Responses
  • Okiem Mamy
    21 . 07 . 2015

    Uwielbiam jagodzianki, chętnie wypróbuje też Twój przepis

  • Kasia Szreder
    21 . 07 . 2015

    Oj, kusisz Babo, kusisz…

  • iwona
    21 . 07 . 2015

    Mamo bubusiowa chcemy na wynos… Pozdawiamy i jutro testujemy!

  • Ona Jedna a Ich Dwoch
    22 . 07 . 2015

    Mniam – mniam :) A powiedz moja Droga, czy ciasto musi wyrastać?

    • Buuba
      22 . 07 . 2015

      ja nigdy nie czekam ;) nawet nie czekam aż piekarnik się nagrzeje, wrzucam tak, bo matki zawsze czasu mają ;)

  • Ikarolina
    22 . 07 . 2015

    Pychotki! Też będą u mnie w tym tygodniu :) Twoje bardzo ładne i takie naturalne – niezlane lukrem, nie przesłodzone.. Mniami!

  • Natalka
    22 . 07 . 2015

    Chyba zrobię.. nie,ja na pewno zrobię !!! Jeju -jem zdjęciem :D <3

  • Matko Zabawko
    26 . 07 . 2015

    Domowe jagodzianki to musi być TO!

What do you think?

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *